De gemeente Soest zet zich in om de verkeersveiligheid te verbeteren. Dit willen we ook doen voor de zwakkere verkeersdeelnemers, zoals de fietser. We letten onder andere op de inrichting van de weg of het fietspad. Uit onderzoek is gebleken dat zo’n 60 procent van alle fietsers die in het ziekenhuis belanden, slachtoffer zijn van een enkelvoudig ongeval. Door onnodige paaltjes op fietspaden te verwijderen of de opvallendheid te verbeteren, zijn dergelijke ongelukken deels te voorkomen.

Op deze website kunt u aangeven welke fietspaaltjes onveilig zijn en welke paaltjes kunnen verdwijnen of blijven. De actie loopt tot 28 februari 2015. Als u een onveilig paaltje wilt melden, kunt u dat op onderstaande kaart doen. Een melding doen is heel eenvoudig. U zoomt in op de kaart, en klikt met de muis op de locatie die u wilt melden. Volg daarna drie stappen om de melding af te ronden.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

De actie is inmiddels afgelopen, u kunt niet langer meldingen doen.

Top 10 Fietspaaltjes

 Spinet 66-68 5 2 1
 Koningsweg 4 0 1
 N221 6-34 1 2 2
 Antonie van Leeuwenhoeklaan 15 0 0 4
 Nassauplantsoen 13 0 0 3
 Prins Hendriklaan 12 0 0 3
 Chalonhof 171 0 0 2
 Kampdwarsweg 1 0 1
 Banningstraat 6-8 0 0 2
 Korte Ossendam 35A 0 0 2

Contact

Op deze website verzamelen we alleen meningen over onveilige situaties voor fietsers.

Heeft u een vraag over dit project? Neem dan direct contact op met de projectleider van de gemeente.

Telefonisch contact over dit project: 035-6093684.

U vindt de gemeente Soest ook op Twitter en Facebook.

Voor andere meldingen (over het onderhoud van bijvoorbeeld groen, straten en wegen, sloten en vijvers, riolering, verlichting, speelplekken of straatmeubilair) kunt u gebruikmaken van het meldpunt.

Recente meldingen

Fietspaaltje N221 6-34 22-08-2015
Ongeval: Over de kop geslagen over dit fietspaaltje
Fietspaaltje Antonie van Leeuwenhoeklaan 15 23-06-2015
Klacht: test
Fietspaaltje Kornet 30 28-02-2015
Klacht: In de bocht van het kornet ligt een verhoogde trottoirband. Je moet altijd alert blijven om te voorkomen dat je daar tegenaan fietst. Maak die hoek vloeiend en opvallend
Fietspaaltje N221 6-34 19-02-2015
Klacht: Twee fietspaaltjes aan het begin van de Hartmanlaan, aan de kant van de Birkstraat. Die zijn er ooit geplaatst om auto's te belemmeren vanaf de Birkstraat de Hartmanlaan in te rijden. Dit is nu niet meer nodig, omdat er langs de Birkstraat een bloemperk met betonnen randen ligt en vanuit de Hartmanlaan is er een middenscheiding aangebracht, waardoor de paden op fietsbreedte zijn. Het lastige van die paaltjes is, dat je ze pas op het laatste moment ziet als je vanaf de Birkstraat om de hoek de Hartmanlaan inrijdt. Ze zijn ook lastig voor ouders met kinderen naast zich op de fiets en voor fietskarren. Omdat ze geen functie meer hebben en bovendien tot gevaarlijke situaties kunnen leiden, wil ik u verzoeken deze twee paaltjes te verwijderen.

Mobiel

Deze site is ook mobiel beschikbaar. Open de link www.fietspaaltjes.nl/soest/ op uw mobiel en doe een melding. Kiest u ervoor om uw locatiegegevens te delen dan weet de site precies waar u bent en neemt deze gegevens mee in de melding.

Op www.fietspaaltjes.nl kunt u zien welke gemeenten nog meer meedoen met Fietspaaltjes.nl.